top of page

 
AANLEVERSPECIFICATIES

Als uw digitale bestanden volgens onderstaande richtlijnen worden aangeleverd, dan kunnen wij deze bestanden op een correcte wijze  verwerken. Indien u uw digitale bestanden niet volgens onze richtlijnen kunt aanleveren, dan kunnen wij noodzakelijke aanpassingen tegen een uurtarief verzorgen. Indien er noodzakelijke aanpassingen door ons moeten worden uitgevoerd, dan zal uw ordermanager dit op voorhand met u bespreken.

 

Bij voorkeur werken wij met PDF bestanden (drukwerkkwaliteit – PSO Coated v3) of met open bestanden gemaakt met Adobe CC.

AANLEVER MOGELIJKHEDEN

U kunt bij ons uw digitale bestanden aanleveren via: 

 
PAGINERING

Bij een folder/brochure is het noodzakelijk linker- en rechterpagina’s ook als linker- en rechterpagina op te maken en daarbij de paginanummering te hanteren zoals die in het gedrukte exemplaar ook van toepassing zal zijn. In de documentlayout moet de eerste pagina altijd een rechterpagina zijn (oneven paginanummer) de tweede pagina wordt dan een linkerpagina (oneven paginanummer).

De omvang altijd in een veelvoud van 4 pagina’s. Pagina’s s.v.p. niet op inslagschema zetten.


OPMAAK EN BEELDEN
De beeldresolutie bij aanlevering is bij voorkeur 300 dpi (lagere resolutie geeft vermindering van kwaliteit). Als U van ICC-profielen gebruikt maakt controleer dan op de juistheid daarvan. Speciale kleuren zoals PMS kleuren, dekwit- en vernisvormen als steunkleur definiëren. Lijnen behorend bij de stansvorm op ‘overdrukken’ zetten. 

Alle aflopende pagina elementen voorzien van minimaal 3 mm afloop (bleed). 


FONTS

Gebruikte fonts bij voorkeur omzetten naar lettercontouren, anders, indien toegestaan, ‘gezipt’ meeleveren. 


OPEN DOCUMENTEN 
Bij het aanleveren van z.g. open documenten gebruik dan (indien aanwezig) de functie voor het verzamelen van alle gebruikte elementen (beelden, illustraties, lettertypen, e.d.) van het opgemaakte document. Zo wordt één map gecreëerd met daarin alle benodigde bestanden voor verwerking. Voeg ook een afdruk van het document bij.

Contact
bottom of page